
Pečené prasiatka
Pečené prasiatko nie je len jedlom, je to zážitok, ktorý si budete pamätať. Je to pravá hostina pre každého milovníka dobre pripraveného mäsa. Pomaly pečené do zlatista, s chrumkavou kožou, ktorá sa láme pri každom kúsku, a šťavnatým mäsom, ktoré sa rozplýva na jazyku.
Ako sa pripravuje prasiatko
Príprava začína 2 dni vopred - najprv sa prasiatko ochutí /soľ, korenie, cesnak.... necha sa 1 deň odstáť, aby prešli všetky chute do mäsa. V deň pečenia sa najprv rozkúri prírodná pec drevom , čo trvá cca 5 hodín kým dosiahne teplotu 400 stupnov. Prasiatko sa dá do pece a pečie sa tiež cca 5-6 hodín. Je pod stálou kontrolou. Následne sa naloží na dosku, ozdobí, dajú sa prílohy a odchádza za hladošmi.
Cenník
Prasiatko je vykostené, ochutené, upečené na dreve v prírodnej peci zohriatej na cca 380 stupňov. Pečie sa do chrumkava približne 5-6 hodín. Ponúkame ho s oblohou - pečené zemiaky, žemlovo - pečienková plnka, kyslé pochutiny, listový šalát.
20 kg prasiatko s oblohou | 250 € /cca pre 25 ľudí/ |
20 kg prasiatko bez oblohy | 200 € |
30 kg prasiatko s oblohou | 350,€ /cca pre 40 ľudí/ |
30 kg prasiatko bez oblohy | 300€ |