Pečené prasiatka

Pečené prasiatka

Pečené prasiatko nie je len jedlom, je to zážitok, ktorý si budete pamätať. Je to pravá hostina pre každého milovníka dobre pripraveného mäsa. Pomaly pečené do zlatista, s chrumkavou kožou, ktorá sa láme pri každom kúsku, a šťavnatým mäsom, ktoré sa rozplýva na jazyku.

Ako sa pripravuje prasiatko

Príprava začína 2 dni vopred - najprv sa prasiatko ochutí /soľ, korenie, cesnak.... necha sa 1 deň odstáť, aby prešli všetky chute do mäsa. V deň pečenia sa najprv rozkúri prírodná pec drevom , čo trvá cca 5 hodín kým dosiahne teplotu 400 stupnov. Prasiatko sa dá do pece a pečie sa tiež cca 5-6 hodín. Je pod stálou kontrolou. Následne sa naloží na dosku, ozdobí, dajú sa prílohy a odchádza za hladošmi.

Cenník

Prasiatko je vykostené, ochutené, upečené na dreve v prírodnej peci zohriatej na cca 380 stupňov. Pečie sa do chrumkava približne 5-6  hodín. Ponúkame ho s oblohou - pečené zemiaky, žemlovo - pečienková plnka, kyslé pochutiny, listový šalát.

20 kg prasiatko s oblohou 250 € /cca pre 25 ľudí/
20 kg prasiatko bez oblohy 200 €
30 kg prasiatko s oblohou 350,€ /cca pre 40 ľudí/
30 kg prasiatko bez oblohy 300€

Fotogaléria