Moja rodina sa chovom prasiatok zaoberala dlhé roky, takže zabíjačky boli u Nás veľmi často, k čomu samozrejme patria povestné zabíjačkové špeciality. Okrem klasických dobrôt sma začali aj s pečením malých prasiatok. Dobre ochutené a do chrmukava upečené prasiatko malo vždy veľký úspech. Prasiatko sa dá upiecť na viac spôsobov. V celku, rolka na kúsky. Pečiesa v peci, vykúrenej drevom na 380 stupňov. Ponúkame ho s oblohou. Plnka s pečienkou, opekané zemiaky, kyselé pochutiny, pekne vyzdobené a uložené na dubovej doske. Takto pripravené a vyzdobené prasiatko ulahodí nielen žalúdku, ale aj oku, takže je vhodné na rôzne príležitosti, svadby, oslavy,posedenie. Kde sa stretnú ľudia, ktorí radi pomaškrtia na dobrom jedle.