Moja rodina sa chovom prasiatok zaoberala dlhé roky, takže zabíjačky boli u Nás veľmi často, k čomu samozrejme patria povestné zabíjačkové špeciality.

Okrem klasických dobrôt sma začali aj s pečením malých prasiatok. Dobre ochutené a do chrmukava upečené prasiatko malo vždy veľký úspech.

Prasiatko sa dá upiecť na viac spôsobov. V celku, rolka na kúsky. Pečiesa v peci, vykúrenej drevom na 380 stupňov.

Ponúkame ho s oblohou. Plnka s pečienkou, opekané zemiaky, kyselé pochutiny, pekne vyzdobené a uložené na dubovej doske.

Takto pripravené a vyzdobené prasiatko ulahodí nielen žalúdku, ale aj oku, takže je vhodné na rôzne príležitosti, svadby, oslavy,posedenie.

Kde sa stretnú ľudia, ktorí radi pomaškrtia na dobrom jedle.

Tešíme sa na Vašu návštevu...